Nintendo Wii(U) accessoires

In 2006 was het zo ver toen kwam Nintendo met haar nieuwste spelcomputer: de Wii. Vergeleken met de andere consoles die er waren was de Wii vernieuwend. Bij de concurrenten “Playstation en Xbox” kon de gamer vanuit zijn of haar luie stoel het spel spelen. Bij de Wii werd dit echter anders. Om spellen op dit apparaat te spelen moest de gamer ook zelf actief meedoen. Hierbij vergroot deze console haar doelgroep. Kleine kinderen, jongeren, ouders, opa’s en oma’s vonden het vernieuwende concept wonderbaarlijk en leuk om te doen. Daarnaast beweegt u zelf ook als u een spel op de Wii speelt. Daarom werd dit door ouders die een hekel hadden aan spelcomputers ook toegejuicht. Inmiddels zijn er vele Nintendo Wii accessoires op de markt.

Infrarood Sensorbar

Doordat er in de Wii controllers bewegingssensoren zitten reageert de console op de bewegingen van de controller. De bewegingen kunnen ontvangen worden door een infrarood sensorbar. Deze kunt u het best op een open plek plaatsen zodat de sensorbar het signaal kan ontvangen van de controllers.

Controllers:

Zowel de console als de controllers hebben iets helemaal vernieuwends. Zo zijn er voor de Wii zelfs twee controllers. Een controller om de richting te bepalen in het spel en de andere om iets met de personage te doen. De 2 in 1 motion & controller en Nunchuk noemen we die! Daarnaast zitten er in de controllers bewegingssensoren zodat u naast de bewegingscontroller ook uw personage kan besturen door middel van de controller te bewegen. Bovendien bevat de controller een trilfunctie, luidspreker en een uitbreidende poort die extra input devices ondersteunt.

Oplaadstation

De controller bestaat uit een accu die u na ongeveer 15 uur spelen opnieuw moet opladen. De laadtijd van de accu is 3 tot 7 uur. Om uw controllers op te laden heeft u echter een oplaadstation nodig. De controllers worden ook opgeladen als de Wii stand by staat. Dus het verstandigste is als u ’s nachts de controllers oplaadt zodat u overdag zonder dat hij leeg gaat kan spelen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *