Samsung heeft Apple 548 miljoen dollar betaald

Samsung en Apple zijn overeengekomen dat Samsung aan Apple een schadevergoeding van ruim 448 miljoen dollar gaat betalen wegens patent inbreuk. Het gaat hierbij om een patent op het ontwerp van de iPhone. De bedrijven hebben gezamenlijk bij de United States District Court van Noord-Californië een verklaring ingediend waarin staat dat Samsung het bedrag binnen 10 dagen aan Apple moet betalen zodra de vordering bij het bedrijf binnen is.

Betaling aan Apple
Samsung zou het bedrag al aan Apple hebben overgemaakt. Het bedrijf zou eerst nog een poging hebben gedaan om een hoorzitting te krijgen. De hoorzitting ging echter niet door, er zat voor Samsung dan ook niets anders op dan het bedrag aan Apple te betalen. Het bedrijf heeft het bedrag betaald onder de voorwaarde dat het een deel van het bedrag terugkrijgt indien het hooggerechtshof anders in deze zaak beslist. Door advocaten van Apple wordt deze voorwaarde gesteld door Samsung echter betwist. Met de overeenstemming en betaling door Samsung is in ieder geval een groot gedeelte van het geschil tussen beide opgelost.

Verpakkingen
Ook loopt er nog een tweede zaak over het kopiëren van de verpakkingen van Apple. In deze zaak gaat het om een bedrag van 382 dollar, in 2016 zal een jury zich hierover buigen. Na deze zaak komt er hopelijk een einde aan de eeuwige juridische strijd tussen Samsung en Apple. De bedrijven zijn inmiddels al bijna 5 jaar aan het vechten in de rechtszaal. De bedrijven hebben elkaar aan de andere kant hard nodig. Zo is vooral Apple afhankelijk van Samsung wat betreft bepaalde componenten in de producten van Apple en draait Samsung daarentegen weer meer omzet dankzij Apple.

Bron

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *