Veiligheidsmaatregelen tegen woninginbraak

Woningveiligheid. U staat er misschien niet vaak bij stil. Dagelijks zijn er gemiddeld 250 woninginbraken. Nu u weet hoeveel inbraken er dagelijks plaats vinden, zult u zich afvragen hoe het gesteld is met de veiligheid van uw huis. Misschien vindt u het niet nodig (meer) maatregelen te nemen, omdat u in een veilige omgeving woont. Een veilige omgeving is in de meeste gevallen een regio waar de huizenprijzen hoog liggen. Des te meer reden voor inbrekers gericht een inbraak te plegen. Dit zijn meestal geen opportunisten. Dergelijke inbrekers gaan gecalculeerd te werk. Deze woningen, gelegen in meer welvaarde gebieden, zijn potentiƫle doelwitten voor een inbraak. Goed hang- en sluitwerk is hierbij niet voldoende om inbrekers af te schrikken een inbraak te plegen. Hier volgen enkele nuttige tips om de woonveiligheid van uw huis te bevorderen.

Anti-inbraakverlichting

Inbrekers werken niet graag overdag, omdat daglicht ervoor zorgt dat zij opvallen. De avond en donkere winkterdagen zijn het moment waarop de meeste inbraken gepleegd worden. Vooral de winstersefeestdagen zijn erg populair omdat vele bewoners niet thuis zijn. Beveiligingsverlichting, uitgerust met bewegingssensoren, zijn hiervoor een goed preventiemiddel. Dergelijke verlichting hang je op bij elk mogelijke ingang op de begane grond. Op het moment een persoon in het vizier komt van de sensoren zal het licht aangaan. De persoon staat nu in het licht. Hiermee kunt u een inbraak voorkomen.

Bewakingscamera als inbraakpreventie

Camerabeelden opnemen bij een inbraak of een poging tot inbraak is niet iets waar een inbreker op zit te wachten. Hang een bewakingscamera op in het zicht van de inbreker, maar niet in handbereik. De zichtbaarheid van een camera alleen zorgt er al voor dat een inbraak voorkomen kan worden. Een goede bewakingscamera heeft minimaal een resolutie van 720p en is geschikt voor buiten gebruik en biedt prima kwaliteit ook in de avond. De IP camera is de meest bekende bewakingscamera, omdat je direct toegang hebt tot de beelden via een mobiel toestel, zoals een telefoon of tablet.

Betaalbare alarminstallaties

Een alarminstallatie is een relatief dure optie, afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Als je veel waardevolle bezittingen hebt is het aan te raden een goed alarm te installeren. Als je minder geld te besteden hebt is een goede camerabewakingsinstallatie een beter en goedkoper alternatief.

Andere zinvolle beveiligingstips…

De kans is groot dat u social media gebruikt. Een bericht plaatsen op Facebook is gebruikelijk als je op vakantie gaat. Echter kent dit ook een nadeel. Alle vrienden op Facebook en de vrienden van vrienden kunnen het bericht zien. Wees hierin discreet, want op het moment van plaatsen weet men dat het huis veilig is voor inbrekers. Als je toch een bericht post zorg dan dan je goede voorzorgsmaatregelen treft. Informeer de buren dat u weg bent, zodat zij het huis in de gaten kunnen houden. Schakel een timer in voor verlichting. Zorg voor een auto geparkeerd bij het huis en zorg dat de beelden van de IP camera verbonden is aan een telefoon van een kennis in de omgeving van uw woning.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *