Zonnepanelen een goede investering

Zonnepanelen zijn panelen welke elektriciteit opwekken. Zonnepanelen zijn erg in opkomst. Op steeds meer daken zijn zonnepanelen te bewonderen, waaruit blijkt dat steeds meer huishoudens energie opwekken. Hoewel men vaak denkt dat je deze energie ook weer zelf opgebruikt is dat niet het geval. In feite wordt alle opgewekte energie verkocht aan de energieleverancier waar ook de energie van wordt afgenomen. Hoewel het op papier dan lijkt alsof het op hetzelfde uitkomt is dit niet het geval. De prijs die voor energie betaald wordt is vaak duurder dan de prijs die men voor de energie terug krijgt. Toch blijft het aanschaffen van zonnepanelen een goed investering.

Waarom een goede investering

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gedaald. Hoewel de prijs die men terug krijgt voor de energie vaak lager is dan de prijs die men voor de energie betaald, is de opgewekte energie ook gratis verkregen. De zon schijnt toch wel, of het nu op een zonnepaneel of op een kaal dak schijnt. De aanschaf en de installatie van de zonnepanelen kosten natuurlijk wel een investering, maar deze zullen zichzelf terug verdienen.

Prijs per paneel

Er zijn verschillende zonnepanelen, leveranciers en materialen. De prijs per paneel kan dan ook uiteenlopen. Per paneel lopen de kosten uiteen van €400,- tot ongeveer €650,-. Des te groter het dak, des te meer panelen er geplaatst kunnen worden en des te meer energie er opgewekt kan worden. Des te eerder zullen ook de investeringskosten terug verdiend zijn. Ook bij nieuwbouw is het verstandig om direct zonnepanelen te laten plaatsen. Vooral op een hellend dak doen zonnepanelen het goed. Een hellingsgraad van ongeveer 30 tot 40 procent is perfect om energie op te wekken.

Zonnepanelen vergelijken

Doordat de kosten van zonnepanelen erg uiteenlopen en dan ook nog de kosten voor installatie erbij komen is het verstandig om voor het aanschaffen van de zonnepanelen de prijzen goed te vergelijken. Dit kan door bij verschillende aanbieders offertes op te vragen en hen uit te nodigen, zodat zij direct kunnen meten en aangeven waar de zonnepanelen het effectiefst zullen zijn. Door het vergelijken van offertes ben je verzekerd van de beste prijs.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *