Tips om voordelig op vakantie te gaan

De meeste Nederlands gaan een keer per jaar op vakantie. Een vakantie is echter wel behoorlijk prijzig, zeker wanneer je met het hele gezin gaat. Want niet alleen de vlucht en het hotel moet je betalen, maar ook alles daar omheen. Wanneer je dan wat geld kan besparen, is dat natuurlijk heel mooi meegenomen. In dit artikel geven we je enkele tips hoe jij voordeliger van je vakantie kan gaan genieten!

Lastminute

Wanneer je niet gebonden bent aan bepaalde vakantieperiodes en je bent niet met een al te grote groep, dan kun je er ook voor kiezen om te wachten op een lastminute deal. De maatschappijen willen uiteraard ook niet dat het vliegtuig en hotel leeg blijven en dus gaan ze op het laatste moment met de prijzen stunten om de plekken toch maar gevuld te krijgen. Zo kun je voor een relatief lage prijs een verre reis maken, dit kan al gauw honderden euro’s schelen.

Taxi

Wanneer je niet in de buurt woont van een vliegveld, dan is het handig om je te laten brengen door een taxi, zodat je niet met je koffers hoeft te sleuren. Echter is dit niet goedkoop. Toch is dit voordeliger dan dat je met eigen voervoer gaat, voor je eigen auto moet je immers ook elke dag betalen dat het geparkeerd staat. Toch zitten er nog grote verschillen in de prijzen van de taxi maatschappijen. Het is aan te raden om gebruik te maken van een prijzenvergelijker. Zo kun je bijvoorbeeld al heel snel zien wat de goedkoopste optie is om met de taxi van Den Haag naar Schiphol te gaan.

 

Hotel en vlucht

Vaak is het voordeliger om het hotel en de vlucht los van elkaar te boeken. Je kan dan zelf zien wat de goedkoopste optie is. Het nadeel hiervan is wel dat je veel zelf moet regelen, denk bijvoorbeeld aan het vervoer van de luchthaven naar het hotel.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *