Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Iedereen is verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Mensen die deze verzekering niet hebben afgesloten, die kunnen poin het dagelijkse leven tegen onoverkomelijke problemen stuiten. Waarom is een aansprakelijkheidsverzekering nu eigenlijk zo belangrijk? We leggen het uit in dit artikel.

Stel je eens voor. Uw zoonje is op straat aan het voetballen en plotseling staat de buurman voor uw deur. Tijdens het voetballen is de raam van z’n woonkamer gesneuveld. Oh jee. Wat nu. Ik zie je al denken ‘dit gaat me aardig wat geld kosten’.

Een aansprakelijkheidsverzekering kan je in zo’n situatie beschermen. Je bent dan namelijk verzekerd tegen allerlei onverwachte schade, vaak alleen wel wanneer de schade niet met opzet is veroorzaakt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA-verzekering genoemd. WA betekent wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer iemand anders gewond raakt of materiële schade heeft door jouw toedoen, dan kun je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Het gevolg kan een schadeclaim zijn. Het risico bestaat dat kosten dan kunnen oplopen tot honderdduizenden euro’s. Bijvoorbeeld als iemand anders arbeidsongeschikt raakt. Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, bescherm je jezelf en jouw gezin tegen dit soort financiële risico’s.

Voor wie is de verzekering?

Het is belangrijk om te weten voor wie de verzekering allemaal van toepassing is. In veel gevallen wordt de aansprakelijkheidsverzekering voor het gehele gezin afgesloten.

Hou in ieder geval rekening met de volgende personen:

Kinderen: het is zeker goed om voor je kinderen een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Vooral voor jonge kinderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral bij kinderen. Denk aan de eerdere voetbal door het raam van de buren.

Volwassenen: een ongeluk kan natuurlijk ook al snel gebeuren bij volwassenen. Je zou namelijk maar tegen de antieke vaas op het dressoir bij jouw vriendin thuis aanlopen. Als volwassene kunt u soms ook onhandige buien hebben.

Huisdieren: een aansprakelijkheidsverzekering hoeft niet alleen te worden afgesloten voor situaties waarin mensen een rol spelen. Het kan ook bij dieren een rol spelen. Wanneer uw hond de bank van de buren heeft vernield, dan zult u als hondeigenaar aansprakelijk worden gesteld voor de schade. De WA-verzekering is in zo’n situatie ook de oplossing.

Let bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering er wel goed op dat je niet te veel betaalt. Je kunt de verzekeringen beter maar gemakkelijk vergelijken op een website. Zo haal je de beste verzekering in huis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *