De meest verkochte Jaguars in 2016

Jaguar is volgens vele autofreaks het meest magische automerk uit Engeland. Vooral de oudere modellen zijn enorm populair, vooral bij mensen die van oldtimers houden. Jaguar is een automerk dat opgericht is in het jaar 1922 door William Lyons. In die tijd heette het nog geen Jaguar maar droeg het de naam ‘Swallow Sidecar Company’. Het bedrijf was gespecialiseerd in het produceren van zijspannen voor motoren. Pas vijf jaar later ging het zich richten op het produceren van auto’s. Of beter gezegd: carosseriebouw. Dit bleek een gouden zet te zijn. Door de nieuwe focus kreeg Jaguar veel nieuwe opdrachten en moest het bedrijf verhuizen naar een groter pand. Dit vond Lyons in Coventry in de provincie West Midlands.

Jaguar S-type en X-type

De oudere modellen als de Jaguar S-Type en de Jaguar X-Type worden niet meer geproduceerd. Deze iconische modellen van Jaguar zijn zeer populair op de tweedehands markt. De S-type en de X-Type waren zeer populaire modellen. Van de S-type zijn er in Nederland maarliefst 3.279 verkocht en van de X-type 3.212, weet Jaguar specialist Exco.nl.

Het meest verkochte model van Jaguar dat nu nog wordt geproduceerd is de Jaguar XJ. Deze auto was vooral populair eind jaren 80 en het begin van de 21e eeuw. Van de Jaguar XJ zijn er in Nederland sinds de invoering in 1987 3.244 auto’s verkocht. Tegenwoordig worden er enkele tientallen van verkocht per jaar.

In 2015 zijn er in Nederland 910 nieuwe auto’s verkocht van Jaguar. Het populairste model is op dit moment de Jaguar XE. Hiervan zijn er in Nederland 541 verkocht in het jaar 2015. Dit betekent dus dat meer dan de helft van alle nieuwe Jaguars die verkocht worden van het type XE is. Van de XJ, het meest verkochte model dat nog gemaakt wordt, zijn er 29 van verkocht in 2015. De hoge aanschafwaarde van deze auto speelt hierin een belangrijke rol. De XJ heeft een vanaf prijs van ruim €95.000,-. Wanneer je wat leuke opties erbij wilt ga je ruim over de €100.000,- heen.

Een ander populair model is een Jaguar XF. Hiervan worden er ongeveer 300 per jaar verkocht. De XF is een zeer aantrekkelijke auto voor de zakelijke rijder en heeft een vanaf prijs van €47.750,-. De Jaguar XF is de opvolger van de X-type en bouwt dus verder op het succes van een van de meest populaire modellen van Jaguar ooit. Welke Jaguar is jouw favoriet?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *