Prijs van een warmtepomp

Een warmtepomp is een goed middel om op een duurzame manier energie op te wekken voor je huishouden en kan ook gebruikt worden voor de voorziening van warm water. Een warmtepomp maakt gebruik van (buiten)lucht of (grond)water.

Beter voor het milieu

Een warmtepomp komt ook in Nederland steeds meer in trek en kan zowel in een nieuwbouw- als bestaande woning geplaatst worden. Voor een nieuwbouwwoning is het zelfs de beste manier om je huis te verwarmen en daarmee belast je ook veel minder het milieu. Een warmtepomp gebruikt minder energie dan een gewone cv-ketel en maakt gebruik van een speciale techniek waardoor je grondstoffen gebruikt zoals water en lucht die gratis en alom aanwezig zijn.

Hoge aanschafprijs

Een warmtepomp is bepaald niet goedkoop in aanschaf dus het is raadzaam eerst goed naar de kosten te kijken. Deze haal je er na een aantal jaar wel uit maar houd er rekening mee dat je niet alleen een pomp aanschaft maar ook je woning goed isoleert en je er een goede thermostaat bij aanschaft. Kijk goed rond wat er allemaal te koop is en vraag bij diverse bedrijven eerst offertes aan zodat je weet waar je aan toe bent. Kies alleen voor een gecertificeerd bedrijf om de pomp te installeren zodat je zeker weet dat deze naar behoren functioneert. Een warmtepomp behoeft ook jaarlijks onderhoud.

Variatie in prijzen

De prijs van warmtepompen varieert tussen de 4.000 en 7.000 euro als je voor de voordeligste modellen kiest maar voor de duurdere warmtepompen beginnen de prijzen bij 10.000 euro en kunnen deze oplopen tot wel 25.000 euro. Laat je daarom altijd eerst goed voorlichten wat de mogelijkheden zijn in jouw woning. Dan kies je de warmtepomp die het beste bij jouw huis past en waar jij het meeste rendement van krijgt. Er wordt subsidie op warmtepompen gegeven dus je krijgt wel een deel van de prijs terug. Warmtepompen kunnen gebruikt worden in plaats van een normale cv-ketel en gaan gemiddeld een aantal jaar langer mee dan deze dus ook dat levert je extra voordeel op.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *