Verhuizing online boeken scheelt geld

Hoewel de verhuisbranche niet als innovatief of transparant te boek staat zijn ook hier de laatste jaren nieuwe initiatieven ontplooid. De crisis heeft geleid tot heel wat startups die eigenlijk allemaal claimen de verhuismarkt transparanter te maken. Uiteraard door het internet te benutten. Voor de consument een goede ontwikkeling. Door transparantie dalen prijzen.

De prijsbewuste consument die ooit een verhuisbedrijf heeft ingeschakeld weet hoe lastig dit was. Bellen met verhuizers die vervolgens op locatie kwamen kijken om inboedel in te schatten. Daarna volgt een offerte. Dit worden automatisch – zoals in de offline wereld vaker het geval is – lokale spelers. En door de rompslomp die alleen het aanvragen van de offerte als met zich meebrengt vraag je hooguit 3 offertes op. Maar in dit proces komt nu snel verandering.

Online boeken

Net als een vakantie boek je een verhuizing sinds kort ook gewoon online. Steeds meer verhuizers zetten in op dit online boeken. Aangewakkerd door verhuisbedrijf Emoov, dat hun software ook aan derden aanbiedt. Voor verhuizers wordt het mogelijk om tegen geringe kosten opeens hun volledige dienstverlening online te zetten. Het principe is eenvoudig en daarin zit hem de schoonheid.

Als consument land je op de site van een verhuizer. Hier kan je vervolgens aangeven waar je naartoe verhuist. Je kiest huidige locatie, nieuwe locatie en de gewenste datum. Vervolgens kan je jouw inboedel gaan opgeven. Dit kan heel precies maar ook globaal (aantal kamers). Ook moet je aangeven hoeveel afstand er in, en rondom, het pand moet worden afgelegd en of er een lift is. Op deze manier kan er precies berekenend worden hoeveel er vervoerd en gesjouwd moet worden. Eventueel met inpakken en demonteren er nog bij. Het mooie hiervan is dat je een vaste prijs te zien krijgt. Niet eens een offerte maar gewoon direct een prijs. Bevalt die prijs dan boek je direct je verhuizing. Je zet hem dus in de agenda bij de verhuizer (en hopelijk ook in de je eigen agenda).

Verhuizen 2.0

Dat de verhuiswereld zich moet aanpassen aan nieuwe eisen van de consument moge duidelijk zijn. Geen consument wil graag een verhuizer over de vloer om daarna pas een offerte te krijgen. Bovendien zorgt de transparantie die nu onstaat voor een mogelijkheid om te vergelijken. Juist dat vergelijken van prijzen tussen concurrerende verhuizers is de voor de consument een flinke winst. Het online boeken scheelt natuurlijk geld. Als prijzen transparant worden zullen verhuizers zich moeten aanpassen en scherper gaan offreren.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *