Winkelen in eigen huis

Iedereen kent het wel, je koopt een leuke vaas in het voorjaar, dat mooie beeldje in de zomer, een enig kussentje in de herfst en een prachtige lamp in de winter. Dat gaat járen ongemerkt door tot dat je tenslotte tot de conclusie komt dat je niet meer in je huis past en dat je eens zo zorgvuldig uitgezochte interieur nu één grote mengelmoes aan stijlen is geworden. Weggooien wil je niet, want aan ieder prulletje zit vaak zijn eigen verhaal. Hoe pakken we dit aan?

Belangrijk is om een overzicht te krijgen in het rampgebied. Haal alle decoratie, kussens en andere losse elementen weg. Doel is om de grote meubelen weer in het zicht te krijgen. Alle ruis moet eruit. Dit is tevens het moment om gelijk verandering aan te brengen in de meubelplanning. Verschuif eens een bank of tafel en zie wat dit al kan doen voor je kamer! Vaak belanden meubels zomaar op een plek omdat dit na verhuizing de snelste oplossing was.. Bekijk de situatie kritisch en plan de kamer waar nodig opnieuw in. De kamer vormt nu een rustige basis, vanuit hier kun je gaan stylen.

Haal eerste álle decoratie weg, daarna kun je pas opnieuw beginnen met stylen

Nu wordt het tijd al je verzamelde relikwieën te gaan sorteren. Verdeel je spullen onder in: absoluut behouden, linea recta naar de prullenbak en leuk voor de kringloop. Vaak wordt je verrast door een totaal vergeten kek snuisterijtje en soms zul je jezelf afvragen waarom je dit óóit hebt gekocht. Geeft niks, je bent nu orde op zaak aan het stellen. Een nieuw begin!

Bekijk de spullen die je wilt behouden eens kritisch. Zie je een bepaalde stijl? Kleuren die bij elkaar passen? Materialen die goed matchen? Leg al die artikelen bij elkaar. Je hebt nu verschillende groepjes voor je liggen. Je had waarschijnlijk nog niet zo gauw aan deze combinatie gedacht, maar leuk is het wel!

INTERIEURTIP!

Het is belangrijk om een ruimte zo te decoreren dat enerzijds gezellig en sfeervol maakt maar anderzijds óók een rustige uitstraling behoud. Te veel poeha op een kastje heeft het tegenovergestelde effect. Je ziet door het bos de bomen niet meer. Decoreer met mate! Dan krijgt ieder artikel alle aandacht dat het verdient.

Zoek nu voor de spullen die voor je leggen een nieuwe plek. Een landelijke keuken? Goede locatie voor je verschillende mandjes en verzameling rustieke kaarsen. Maak er een mooi stilleven van. Verzameling gekke koeienbeeldjes, wat abstracte schalen en een modern schilderij? Plaats deze bij elkaar in de hal en verwelkom je visite met deze frisse stijl!

Zoek zo voor al je verschillende stijlen een plek in huis. Het is helemaal niet raar dat de decoratie van je oude dressoir nu je slaapkamer opfleurt! Op een andere plek, lijken je oude spullen weer als nieuw.

Verschillende stijlen in 1 ruimte is niet erg, mits je voor een goede verbinding zorgt

Wees niet bang om verschillende kleuren en stijlen in een ruimte toe te passen. Deze spullen horen nu eenmaal bij jou en stralen jouw persoonlijkheid uit in huis. Dit maakt het jouw thuis! Houd er alleen rekening mee wat je waar plaatst en met wat je het combineert. Maak zo in je huiskamer een paar verschillende stijlkamers/hoekjes waar jij blij van wordt.

En ja, dat kan in de praktijk gerust betekenen dat de eettafel aangekleed wordt met vintage decoratie, je keuken modern rood is en je zithoek van riet en andere natuurlijke materialen. Zolang je het maar tot een bepaalde hoek van de kamer beperkt en de juiste spullen bij elkaar worden geplaatst. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld de kleur van de wand de verschillende stijlen met elkaar verbindt. Dan wordt de gehele uitstraling niet te onrustig.

Na dagen stylen toch nog niet het gewenste effect bereikt? Niet getreurd, gelukkig is er altijd nog de interieurstylist die óók voor dit soort klusjes ingeschakeld kan worden. Want een nieuw interieur betekend niet per se een duit geld, vaak heb je de leukste spullen al in huis! Het is alleen een kwestie van hóe je het presenteert. en daar willen wij graag bij helpen!

 

Bron: Wonenwereld & Wonentrends

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *