Mobiel betalen steeds populairder?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone met een internetabonnement. Er is al enige tijd een verschuiving merkbaar van bellen naar internetten met onze mobiele telefoon. Steeds vaker gebruik we WhatsApp of Facebook om contact te houden met onze vrienden en familie, er wordt relatief steeds minder gebeld. Je ziet dan ook de trend ontstaan dat telecom aanbieders van mobiele abonnementen geen kosten in rekening brengen voor mobiel bellen, maar alleen nog laten betalen voor dataverbruik. En je kunt online eenvoudig sim only abonnementen vergelijken om zo een goedkoop mobiel abonnement te vinden.

Steeds meer toepassingen

Door onder andere de opkomst van het 4g netwerk is internet op onze smartphones bijna net zo snel geworden als internet thuis. Daardoor is er natuurlijk ook steeds meer mogelijk omdat er meer data op een bepaald moment van en naar onze smartphone kan worden verzonden. Daardoor komen er ook steeds meer toepassingen voor mobiele telefoons op de markt. Routeplanners zijn bijvoorbeeld erg handig op je toestel, maar je kunt tegenwoordig zo goed als iedere smartphone ook gebruiken als ondersteuning tijdens het sporten, bijvoorbeeld via een toepassing die je hartslag kan meten, enz.

Of wat dacht u van winkelen door de Albert Heijn waarbij je hun App download waarmee je je boodschappen kunt scannen. Wel zo handig als je na al die boodschappen gedaan te hebben ook nog eens kunt betalen met je Smartphone. Dan heb je dus geen scanner nodig van de supermarkt en ook je portemonnee kun je dan thuislaten. Maar hoe gaat dat mobiel betalen eigenlijk in de praktijk?

Draadloos mobiel betalen

Tegenwoordig zie je steeds meer Smartphones met een ingebouwde chip waardoor je draadloos mobiel kunt betalen, de zogenaamde NFC-chip. Door deze techniek kunnen data draadloos en vooral veilig worden verzonden en kan er dus ook mobiel met het mobiele toestel worden betaald. Tegenwoordig heeft iedere moderne Smartphone die chip aan boord, maar voor de wat oudere toestellen zijn er NFC-simkaarten verkrijgbaar die je kunt plaatsen in je toestel waardoor je ook zo mobiel betalen kunt.

Banken doen mee

Banken zoals de Rabobank en ING zijn druk bezig met het ontwikkelen van apps om mobiel betalen voor klanten die een rekening bij hun hebben lopen eenvoudig en toegankelijk te maken. Het zal even wennen zijn voor veel mensen, zeker voor de ouderen onder ons, maar uiteindelijk zal iedereen waarschijnlijk gebruik gaan maken van betalen met de mobiele telefoon. Het voordeel is dat je geen contant geld en zelfs geen portemonnee meer bij je hoeft te hebben. Dat bevordert natuurlijk ook de veiligheid, want op die manier kan uw portemonnee dus ook niet worden gestolen in een moment van onoplettendheid.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *