Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een abonnement voor je telefoon, waarbij je zelf je telefoon aanschaft en hier een losse simkaart apart van koopt of thuis gestuurd krijgt. Het is wel handig om, voordat je een sim only abonnement neemt, te bekijken wat voor een abonnement het best bij je past. Om hier achter te komen kan je het beste verschillende sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Maar wat zijn nou de voordelen van een sim only abonnement?

Voordelen van een sim only abonnement

Een sim only abonnement is goedkoper dan een normaal abonnement. Een sim only abonnement is maandelijks opzegbaar, in tegenstelling tot een normaal abonnement. Het is dus ook makkelijker. Van tevoren moet je natuurlijk bedenken hoeveel belminuten je nodig denkt te hebben en hoeveel sms’jes je denkt te gaan versturen in een maand. Eventueel kan je erover nadenken om ook nog internet op je telefoon aan te schaffen. Als deze inschatting nou helemaal verkeerd was, kan je bij een sim only abonnement aan het eind van de maand je abonnement gewoon aanpassen. Je past dan gewoon het aantal belminuten en het aantal sms’jes aan en eventueel het internet. Omdat je bij een sim only abonnement de simkaart apart aanschaft, heb je veel meer keuze in soorten telefoons. Bij een gewoon abonnement kan je maar tussen een beperkt aantal soorten toestellen kiezen. Bij een sim only abonnement is dit dus niet het geval. Bij een sim only abonnement kan je zelfs halverwege je abonnement overstappen op een ander toestel, als je dat wilt. Bij een gewoon abonnement is het eigenlijk zo dat je een soort lening afsluit. Als je een abonnement neemt bij de provider, krijg je hier een gratis telefoon bij. Dit abonnement duurt 1 tot 2 jaar. Eigenlijk betaal je de telefoon af in deze 1 of 2 jaar. Bij een sim only abonnement zit je niet vast aan zo’n ‘lening’.

Conclusie

Genoeg redenen dus om een sim only abonnement aan te schaffen. Er zijn veel voordelen van een sim only abonnement en het is allemaal een stuk gemakkelijker voor jezelf. Bijvoorbeeld om het abonnement op te zeggen of om te zetten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *