Verlicht je woning goedkoop met deze tips

Een woning inrichten kost al geld genoeg. Voor een zetel, eetkamer en enkele kasten betaal je al gauw duizenden euro’s. Gelukkig kan je deze investering minder pijnlijk maken door op andere zaken te besparen. Zoals de verlichting. Door een slimme keuze te maken, kan je jouw woning verrassend goedkoop verlichten.

Tip 1: Vermijd overbelichting

Een tip die jou meteen een bom geld kan besparen: plaats niet te veel lampen in een ruimte. Sommige mensen plaatsen een tiental spots in het plafond van hun woonkamer, die continu gedimd zijn. Het is beter en goedkoper om op enkele strategische plaatsen een handvol spots te voorzien, bijvoorbeeld boven de sofa. Ook in de hal heb je niet veel verlichting nodig. Een tafellamp is vaak voldoende. Denk dus kritisch na over de positionering van alle armaturen.

Tip 2: Ga voor budgetvriendelijk design

Designverlichting van bekende merken is heel mooi. Maar ook erg prijzig. Niet getreurd, want er zijn ook goedkopere oplossingen die erg mooi zijn. De minimalistische uitstraling van een sobere pendellamp (zoals dit model) in combinatie met een vintage peertje is tegenwoordig erg hip. Voor 30 à 40 euro heb je al een heel toffe hanglamp. Heb je later wat meer budget? Dan kan je deze goedkope oplossing makkelijk vervangen door een ander armatuur.

Tip 3: Kies een ledlamp

De grootste kost voor verlichting in je woning is de aankoop van armaturen. Toch is er nog een tweede component: de elektriciteitsfactuur. Verlichting zonder stroom is nu eenmaal niet mogelijk. Daarom raden wij aan om voor ledlampen te kiezen. Die zijn in aankoop een beetje duurder, maar betalen zich snel terug dankzij hun lager verbruik. Een moderne ledlamp gaat zelfs drie keer zo lang mee als een klassiek peertje. Hiermee is deze keuze snel gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *